• U bent hier
  • Home
  • Verzorging
Verzorging

Voeding en beweging

Je wilt je hond natuurlijk een zo gezond mogelijk en leuk leven laten leiden. Een combinatie van goede voeding en voldoende beweging draagt hier zeker aan bij. Hoeveel hondenvoer je moet geven, is afhankelijk van een aantal factoren.

Meer over voeding en beweging
Voeding en beweging
Verzorging

Algemene verzorging

Honden hebben aandacht nodig. Niet alleen omdat ze een sterke band hebben met hun baasje, maar ook zodat het zo snel duidelijk wordt als je hond iets mankeert. Met de juiste verzorging, voeding en beweging houd jij je hond fit. Oudere honden hebben doorgaans meer verzorging nodig om goed in hun vel te zitten. Wij geven je handige tips.

Meer over algemene verzorging
Algemene verzorging
Verzorging

Honden EHBO

Is je hond gebeten door een teek? Niest je hond vaak? Moet je hond braken? Lees hier meer over mogelijke oorzaken en acties die je kunt ondernemen als er iets mis is met je hond.

Meer over honden ehbo
Honden EHBO
Verzorging

Vlooien en wormen

Vlooien zijn vervelende parasieten die jeuk bij je hond veroorzaken. Ze zorgen echter voor meer overlast: sommige honden zijn allergisch voor vlooien wat leidt tot overmatige jeuk, kale plekken en veel bijten en krabben. Honden kunnen als pup al besmet raken met wormen, wanneer zij nog in de baarmoeder zitten of na de geboorte bij de moeder drinken. Wormen leven in de maag en darmen van je hond.

Meer over vlooien en wormen
Vlooien en wormen

© Dogcare.nl 2020