• U bent hier
  • Home
  • Opvoeding
Opvoeding

Hond kopen

Een hond haal je niet zomaar in huis. Misschien heb je behoefte aan gezelligheid, wil je een goede reden hebben om vaker naar buiten te gaan, zoek je een manier om meer in contact te komen met andere mensen tijdens het uitlaten of wil je graag meer structuur in je leven. Wat je reden ook is, je moet verschillende afwegingen maken.

Meer over hond kopen
Hond kopen
Opvoeding

Hond in huis

Als je voor een hond kiest, dan moet je de nodige voorbereidingen treffen om je woning hondvriendelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan hondenmanden, een hondenkussen, hondenspeeltjes en een voerbak. Lees verder voor tips.

Meer over hond in huis
Hond in huis
Opvoeding

Hondenopvoeding

Je kiest niet zomaar voor een hond en er zijn verschillende afwegingen die je moet maken voordat je een hond in huis haalt. Pups en volwassen honden hebben een goede opvoeding nodig om hun sociale rol nu en later te vervullen en je woning moet hondvriendelijk ingericht zijn. Als je andere huisdieren hebt, zelf een baby krijgt of je hond krijgt een nestje, dan wil je hierin natuurlijk bewuste stappen zetten. 

Meer over hondenopvoeding
Hondenopvoeding
Opvoeding

Hondennamen

Hondennamen: er zijn er duizenden, voor teefjes, reuen, voor allebei. Dogcare.nl zet originele hondennamen voor je op een rij. Hoe ga jij je hond noemen?

Meer over hondennamen
Hondennamen
Opvoeding

Samenleven met honden

Honden zijn echte gezelschapsdieren. Hun aanwezigheid kan stress tegen gaan, wat positief is voor hart- en bloedvaten. Ook verlaagt het hebben van een hond het cholesterolgehalte en de bloeddruk. Veel mensen vinden in hun hond een vriend, die niet oordeelt en er altijd voor je is. Sta wel altijd stil bij wat het betekent om een hond in huis te nemen.

Meer over samenleven met hond
Samenleven met hond
Opvoeding

Castratie en sterilisatie

Castratie van een hond betekent dat de zaadballen of eierstokken worden verwijderd. Bijvoorbeeld om medische redenen of om bevruchting te voorkomen. Soms wordt castratie ook toegepast om een gedragsverandering bij de hond teweeg te brengen. Het heeft namelijk een effect op de hormonen van je hond.

Meer over castratie en sterilisatie
Castratie en sterilisatie
Opvoeding

Pups verwacht

Puppy’s zijn heel erg leuk, maar brengen ook veel werk met zich mee. Zeker vanaf de tweede maand moet je flink aan de slag om ze zindelijk en sociaal te maken. Je moet dus goed afwegen of je dat wel zelf kunt oppakken. Voordat je teef wordt gedekt, is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen.

Meer over pups verwacht
Pups verwacht

© Dogcare.nl 2020