Blije honden in een hangmat

Bescherm uw familie, ontworm uw hond maandelijks

Wat zijn de oorzaken en gevolgen van een Toxocara-infectie door spoelwormen bij honden? Hoe kunnen we zowel de hond als onszelf hier tegen beschermen?

Lees meer over maandelijks ontwormen

Corona en huisdieren, hoe zit dat nou eigenlijk?

Corona, je hoort momenteel bijna niets anders in het nieuws. En dat is ook niet zo gek, het nieuwe Coronavirus zet de wereld en ons dagelijks leven aardig op z’n kop. Met dit artikel willen we graag een aantal zaken ophelderen, verduidelijken en informatie en tips delen over het Coronavirus in relatie tot huisdieren.

Lees het hele artikel
Opvoeding
Hond in huis

Als je voor een hond kiest, dan moet je je huis hierop voorbereiden. Wij geven je een...

Meer informatie
Gezondheid
Honden EHBO

Dunne ontlasting, braken of jeuk. Is je hond ziek? Bekijk informatie over EHBO bij honden.

Verder lezen
Hondenweetjes
Wist je dat...

Pups die al vroeg leren om alleen te zijn, er op latere leeftijd minder moeite mee hebben als je weg bent? Een punt van aandacht tijdens hun opvoeding dus!

Alle weetjes
Hond met één oor omhoog
Opvoeding

Hondenopvoeding

Je kiest niet zomaar voor een hond en er zijn verschillende afwegingen die je moet maken voordat je een hond in huis haalt. Pups en volwassen honden hebben een goede opvoeding nodig om hun sociale rol nu en later te vervullen en je woning moet hondvriendelijk ingericht zijn. Als je andere huisdieren hebt, zelf een baby krijgt of je hond krijgt een nestje, dan wil je hierin natuurlijk bewuste stappen zetten. 

Meer over hondenopvoeding
Hondenopvoeding
Home

Verzorging

Meer over verzorging
Verzorging
Gedrag en rassen

Hondengedrag

Het ras van je hond bepaalt deels zijn gedrag. Het is belangrijk om na te gaan welke rassen de karaktertrekken hebben die bij jouw situatie passen. Een ander deel van het gedrag wordt beïnvloed door hoe je je hond hebt opgevoed en getraind. Als dit ongewenst gedrag is, dan zijn er manieren om hem dit weer af te leren. Maar liever geef je je hond een gezonde basis, waarmee hij zich goed kan redden.

Meer over hondengedrag
Hondengedrag

© Dogcare.nl 2020