• U bent hier
  • Home
  • Gedrag en rassen
Gedrag en rassen

Trainen en leren

Je hond gedrag afleren doe je niet van de ene op de andere dag. Sterker nog, liever kom je helemaal niet op het punt terecht dat je je hond gedrag moet afleren. Liever geef je hem een goede basis. Een hond trainen doe je vanaf het moment dat hij puppy is, bijvoorbeeld in de vorm van puppytraining. Zo kun je je hond trainen terwijl je hem opvoedt en pluk je hier ook later de vruchten van.

Meer over trainen en leren
Trainen en leren
Gedrag en rassen

Hondengedrag

Het ras van je hond bepaalt deels zijn gedrag. Het is belangrijk om na te gaan welke rassen de karaktertrekken hebben die bij jouw situatie passen. Een ander deel van het gedrag wordt beïnvloed door hoe je je hond hebt opgevoed en getraind. Als dit ongewenst gedrag is, dan zijn er manieren om hem dit weer af te leren. Maar liever geef je je hond een gezonde basis, waarmee hij zich goed kan redden.

Meer over hondengedrag
Hondengedrag
Gedrag en rassen

Hondenrassen

Er zijn legio hondenrassen: zo’n 339 zijn er erkend. Er wordt doorgaans een onderscheid gemaakt tussen kleine, middelgrote en grote hondenrassen met lang of kort haar. Overweeg je om een hond te kopen? Stel jezelf dan eerst een aantal vragen, om in te schatten wat het beste is voor jouw situatie.

Meer over hondenrassen
Hondenrassen
Gedrag en rassen

Hondenweetjes

Hoe beter jij je hond kent, hoe beter je voor hem kunt zorgen. Hondenweetjes geven je een beter inzicht in jouw trouwe viervoeter zodat je hem kunt ondersteunen wanneer hij dat nodig heeft. Denk aan tips over gezondheid en beweging, opvoeding en keuzes, en gedrag en rassen.

Meer over hondenweetjes
Hondenweetjes

© Dogcare.nl 2020