Blog

Blog

Wat je moet weten over epilepsie bij de hond

Wat je moet weten over epilepsie bij de hond

Net als bij mensen, komt epilepsie ook bij honden regelmatig voor. Ongeveer 5 op de 100 honden heeft epilepsie.1 Bij sommige rassen komt het vaker voor. Epilepsie betekent ‘herhaalde aanvallen’. Deze epileptische aanvallen zijn het gevolg van overmatig veel elektrische prikkels in de hersenen.2 Epilepsie is een chronische, neurologische aandoening, die gelukkig vaak goed te behandelen is.

Geluidsangst rond Oud en Nieuw

Geluidsangst rond Oud en Nieuw

Zie jij als hondeneigenaar ook al zo op tegen de vuurwerkknallen met Oud & Nieuw? Geluidsangst (waaronder vuurwerkangst) is een veel voorkomend probleem bij honden. Zo’n 40-50% van de honden hebben een geluidsgevoeligheid. We zetten 11 tips voor je op een rij, zodat jij en je hond oudjaarsavond (en de dagen er omheen) zo goed mogelijk door kunnen komen.

Hondeneigenaren opgelet: pas op met giftige planten binnen en buiten

Hondeneigenaren opgelet: pas op met giftige planten binnen en buiten

Puppy’s worden nieuwsgierig geboren. Kauwen, snuffelen, rollen, het hoort allemaal bij opgroeien. Wen dus maar aan die modderige snuit en veel gelik. Tijdens de Corona pandemie hebben veel mensen een puppy aangeschaft. Jonge honden zijn vaak erg speels en vinden het leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Dat is natuurlijk heel gezellig en leuk. Minder leuk is het wanneer je puppy een vergiftiging oploopt door een plant. Waar moet je op letten?

Corona en huisdieren, hoe zit dat nou eigenlijk?

Corona en huisdieren, hoe zit dat nou eigenlijk?

Corona, je hoort momenteel bijna niets anders in het nieuws. En dat is ook niet zo gek, het nieuwe Coronavirus zet de wereld en ons dagelijks leven aardig op z’n kop. De situatie verandert en dat brengt onzekerheden en onduidelijkheden met zich mee. Iets niet weten of begrijpen kan leiden tot onzekerheid en angst. Met dit artikel willen we graag een aantal zaken ophelderen, verduidelijken en informatie en tips delen over het Coronavirus in relatie tot huisdieren.

Bescherm uw familie, ontworm uw hond maandelijks

Bescherm uw familie, ontworm uw hond maandelijks

Wellicht heb je deze boodschap bij je dierenarts of ergens anders voorbij zien komen. In dit artikel leggen we uit waarom maandelijks ontwormen van je hond zo belangrijk is, in het bijzonder voor gezinnen met kleine kinderen. Wat zijn de oorzaken en gevolgen van een Toxocara-infectie door spoelwormen bij honden? Hoe kunnen we zowel de hond als onszelf hier tegen beschermen?

8 belangrijke tips om eenvoudig Toxocara-infectie te voorkomen

8 belangrijke tips om eenvoudig Toxocara-infectie te voorkomen

Een Toxocara-infectie kan vergaande gevolgen hebben, zeker bij kleine kinderen. Denk aan astma, eczeem, buikpijn, problemen met leren op school, etc. Een onderschat probleem, aldus kinderartsen. Het goede nieuws is: een Toxocara-infectie is volledig te voorkomen. Welke preventieve maatregelen zijn er om je familie en omgeving te beschermen tegen Toxocara-infectie?

Herinnering

Herinnering

Je herkent de situatie misschien wel. De dierenarts heeft onlangs een middel voorgeschreven om je hond te beschermen tegen parasieten. Deze dien je bijvoorbeeld één keer per maand aan je hond te geven. Maar oeps, vergeten! Herkenbaar? Tja, het overkomt ons allemaal wel eens. We hebben immers zoveel om te onthouden! Gelukkig zijn daar tegenwoordig slimme oplossingen voor. In dit artikel lees je daar meer over.